Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховний адмінсуд підтвердив: голосувати вдома можна без медичних довідок

Вищий адміністративний суд України залишив у силі постанову Центральної виборчої комісії, згідно з якою для голосування за межами виборчої дільниці виборець не повинен надавати документ, який підтверджує, що він не може пересуватися самостійно. Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у прес-службі ЦВК, у судовому порядку доведено, що Центральна виборча комісія при прийнятті постанови діяла відповідно до положень законодавства.

 

"Колегія суддів дійшла висновку, що чинне законодавство України не встановлює вимог щодо надання виборцем будь-яких додаткових документів до заяви про голосування за місцем перебування. Вказівка конкретного документа, згідно з яким підтверджується неможливість виборця самостійно пересуватися, є звуженням кола осіб, які мають підстави для голосування за межами приміщення для голосування, і позбавляє значну частину таких виборців можливості реалізувати своє виборче право", - зазначили у Центрвиборчкомі, і наголосили, що усі обвинувачення, які останнім часом звучали на адресу Центральної виборчої комісії з вуст високопоставлених чиновників, спростовані усіма судовими інстанціями.

 

Нагадаємо, 4 січня Центрвиборчком прийняв рішення, згідно з яким для голосування за межами виборчої дільниці виборець не повинен надавати документ, який підтверджує, що він не може пересуватися самостійно. За це рішення проголосували 8 членів ЦВК, 4 - "проти" і двоє стрималися. Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата у президенти України Юлії Тимошенко проти Центральної виборчої комісії (ЦВК) щодо рішення комісії про голосування виборців вдома і внесенні зміни до списків виборців. У свою чергу Ю.Тимошенко 10 січня оскаржила у Вищому адміністративному суді України рішення КААС.

 

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ