Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховний Суд повернув справу „Львівська газета” проти Тараса Козака на повторний розгляд

Колишньому начальнику Західної регіональної митниці Тарасові Козаку невдовзі знов доведеться судитися зі „Львівською газетою”. Таке рішення ухвалив Верховний Суд України, скасувавши рішення Личаківського районного суду Львова за позовом Тараса Козака до „Львівської газети”.
„Верховний Суд України у мотивувальній частині зазначив, що редакція не несе відповідальності за відомості, які не відповідають дійсності чи ображають честь та гідність особи, у разі якщо ці відомості є дослівним відтворенням матеріалу, надрукованому в іншому ЗМІ. Тож Верховний Суд повернув справу на новий розгляд. Тепер Личаківський суд Львова змушений буде розглядати її повторно, але іншим складом”, – сказала „Гал-info” адвокат „Львівської газети” Людмила Роюк.
Нагадаємо, що 16.10 2003 року „Львівська газета” надрукувала статтю „Податками по опозиції”, передруковану з польського видання „Річ Посполита”. Тарас Козак, стверджуючи, що інформація, яку містив матеріал, ображає його честь та гідність, звернувся до суду. 17.12.2003 Личаківський районний суд виніс рішення, яким задоволив позов і зобов’язав „Львівську газету” спростувати інформацію. 09.08.2004 Апеляційний суд Львівської області залишив це рішення в силі. 08.02.2006 Верховний Суд України скасував рішення Личаківського районного суду і повернув справу на повторний розгляд.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ