Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховний суд визнав правомірними дії ЦВК щодо результатів довиборів у ВРУ на Франківщині

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адмінсуду відмовив у задоволенні позову кандидата в народні депутати в окрузі №87 Олександра Шевченка і визнав правомірним рішення ЦВК зі встановлення результатів проміжних виборів.

Про це інформує пресслужба ВС на своїй офіційній сторінці у Facebook.

“27 квітня 2021 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розглянув справу № 9901/114/21 за позовом кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 87 на проміжних виборах народного депутата України 28 березня 2021 року Олександра Шевченка до Центральної виборчої комісії. Суд відмовив у задоволенні адміністративного позову”, - зазначається у повідомленні.

Зокрема, позивач просив визнати протиправними дії ЦВК від 22 квітня щодо встановлення результатів виборів, а також визнати протиправним і скасувати протокол ЦВК від 22 квітня про результати виборів народних депутатів України в окрузі № 87.

Також позивач просив ВС зобов’язати Комісію продовжити дії із встановлення результатів виборів та прийняти рішення, яким зобов’язати Окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу № 87 внести зміни до встановлених підсумків голосування виборців шляхом складання протоколу (з поміткою «Уточнений») з урахуванням відомостей про підрахунок голосів виборців, зазначених у протоколах дільничних виборчих комісій по виборчих дільницях № 260019, № 260025, № 260028, № 260536, № 261029, № 261030.

“Суд відмовив у задоволенні адміністративного позову. Це судове рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Великої палати Верховного Суду у дводенний строк із дня його проголошення”, - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ