Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Віче на Майдані Незалежності: вимоги і термін до 1 грудня

Відділ комунікації поліції Києва надав хронологічний звіт про перебіг сьогоднішнього, 21 листопада, віче на Майдані Незалежності у столиці. .

"На Майдані Незалежності розпочалося всенародне Віче, в якому, попередньо, бере участь близько 400 осіб. За правопорядком продовжують слідкувати правоохоронці та військовослужбовці Нацгвардії.

Окремі учасники акції намагалися пронести на Віче автопокришки та підпалити їх, але злагоджені дії працівників поліції завадили їм це зробити. Посилені заходи безпеки триватимуть до завершення усіх масових акцій, згідно раніше поданих заявок.

20:05

Колона учасників акції вирушила на вул. Велика Васильківська, де у офісному приміщенні деякі учасники розбили вікна і кинули у середину фаєрта димові шашки. Внаслідок цього сталося загоряння. Працівники поліції відтіснили мітингувальників, а надзвичайники швидко загасили вогонь. Подія відповідним чином зареєстрована.

20:32

Надійшла інформація, що натовп людей на вул. Пушкінській намагається проникнути в приміщення одного з банків (йдеться про . Зараз поліція на місці події спілкується з кількома чоловіками, які трощили меблі і нібито виносили оргтехніку. На цей час встановлюються обставини події, а також приймається рішення щодо правової кваліфікації.

21:10

До чергової частини київської поліції від медичних працівників надійшли повідомлення про трьох потерпілих, які отримали тілесні ушкодження під час заходів. У одного з них – забої від падіння з парапету, у другого – різана рана руки. Ще одна людина звернулася за допомогою до лікарів швидкої допомоги, попередньо, з реакцією на стрес".

Водночас додамо, що раніше ЗМІ повідомили, що частина учасників віча на Майдані Незалежності дісталася до вул. Великої Васильківської та почала трощити скло на другому поверсі будівлі номер 23б, де розташована прес-служба і редакція сайту об'єднання «Український вибір». Згодом частина мітингувальників, яка відділилася від натовпу, що громив будівлю на Великій Васильківській, перемістилася до відділення російського «Сбербанку» біля метро «Площа Льва Толстого». Активісти розбили вітрини, виламали вхідні двері. Частина мітингувальників зайшла всередину і почала трощити меблі у банківській установі.

Також Українська правда повідомила, що після заворушень на вул. Велика Васильківська повернулися на Майдан Незалежності

Перед присутніми виступив командир добровольчого батальйону "ОУН" Микола Коханівський.

Учасники акції тримають прапори з написом "Білий молот" і "Правий сектор", а також державні прапори України.

Коханівський озвучив вимоги учасників віче і закликав їх розходитися.

Він зажадав від влади відпустити заарештованих раніше побратимів, вивести з Мінського процесу Леоніда Кучму і Віктора Медведчука. В іншому випадку він пригрозив, що наступного разу протестувальники будуть діяти більш жорстко.

"Уже не російські банки будуть (в центрі уваги учасників протесту), а безпосередньо Банкова", - сказав Коханівський.

Він підкреслив, що ці вимоги повинні бути виконані до 1 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ