Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віче на Майдані: Це може бути останньою мирною акцією

На П'ятому Віче на Майдані зібралось кілька тисяч людей, які підтримали звернення до Президента України щодо припинення перемир'я.



Віче на Майдані. Фото з Твіттера NatalieZubar

Активісти зі сцени зачитали вимоги, які вже передали в Адміністрацію президента.

Крім припинення перемир'я вони стосуються введення в Україні військового стану, забезпечення військових необхідною зброєю для знищення терористів, вимоги від країн ЄС і США введення 3 етапу санкцій по відношенню до Росії.

Пізніше, запропонували ще одну вимогу - усунути від переговорного процесу Виктора Медведчука, Нестора Шуфрича і "інших зрадників".

Перед зачитанням звернення, активісти сотен Майдану попередили президента України Петра Порошенка, що ця недільна акція може стати останньою мирною, оскільки він має прислухатися до справжнього носія влади - народу України.

"У президента великий шанс і аргумент перед ЄС показати, що він не в змозі продовжувати мирний план, який закінчується у понеділок. Якщо він не почує вимоги, ми будемо його вважати зрадником країни. Його чекає доля Януковича", - лунало зі сцени.

Крім того, командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко, виступаючи зі сцени, розповів, що українські військові перебувають у жахливому становищі, тому що кошти, які спрямовані урядом на їхнє забезпечення, не потрапляють до адресата.

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко. Фото з Твіттера Євромайдан

"Досі Мінфін виділяє гроші, які спрямовані на підтримку підприємств, які вже підпорядковані сепаратистам. У владних структурах багато зрадників", - наголосив він.

Семенченко також закликав не вважати Донбас проблемним регіоном і не відмовлятися від нього.

"Донбас - за Україну, хоча там є обдурені люди", - сказав він.

"Ніяка Європа нам не допоможе. Ми маємо навести лад самотужки. Ми можемо зупинити вторгнення агресора", - відзначив командир.

На наступну неділю людей знову скликають на Віче, а у вівторок закликали прийти під Верховну Раду і вимагати від депутатів прийняття нового закону про вибори. 

Віче на Майдані. Фото з Твіттера DNTSK
Віче на Майдані. Фото з Твіттера

Як відомо, 27 червня президент Петро Порошенко ухвалив рішення про продовження "перемир'я" ще на 72 години.

Незважаючи на перемир'я, терористи продовжують вести обстріл позицій сил АТО під Слов'янськом.

27 червня в Донецьку був проведений другий раунд консультацій так званої тристоронньої групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Нак консультаціях були присутні представники бойовиків з "ЛНР" і "ДНР", Віктор Медведчук, народний депутат Нестор Шуфрич, екс-президент України Леонід Кучма.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ