Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віче у Кривому Розі зайшло у міськраду, хочуть перевиборів

Учасники народного віче у Кривому Розі ухвалили рішення не визнавати результатів виборів мера та вимагають призначити нові вибори до міськради. Про це 29 листопада заявив в ефірі одного з телеканалів нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко.
Фейсбук Семена Семенченка

Також ухвалено рішення про створення "Громадської варти" (громадянського формування для підтримки громадського порядку), відкрити громадські приймальні народних депутатів та звернутися до ВР  з проханням призначити нові вибори.

"Також пішов процес формування територіальної громади, яка тут сформована не була", - додав він.

Як повідомляє місцеве видання 0564.ua, у свою чергу Єгор Соболєв повідомив, що утворена Рада буде працювати на першому поверсі у приміщенні Криворізької міськради.

Тут же, за словами нардепа, буде працювати і Антикорупційна комісія, до якої він закликав повідомляти про факти фальсифікацій, корупції, розграбування комунального майна.

Семенченко заявив, що  поліція намагалася не допустити людей до приміщення держустанови. Однак до приміщення міськради, крім нардепів, увійшли також представники ЗМІ, учасники акції, та далі фойє їх не пропустили представники поліції, що вишикувалися подвійний шеренгою на першому поверсі.

Наразі перед будівлею – кілька тисяч осіб, додав нардеп.

"Немає жодного, хто постраждав під час подій, немає жодного розбитого скла", - зазначив він.

Нардеп додав, що правоохоронці виконують свої обов’язки з охорони порядку та "перевіряють, щоб учасники віча не занесли не дай бог до приміщення міськради якоїсь гранати".

Семенченко заявив, що "громадська варта",  до лав якої увійшли мешканці Кривого Рогу, разом з представниками поліції бере під охорону будівлю, "щоб не було ніяких провокацій та задля забезпечення роботи Громадської ради".

За словами нардепа, наразі на місці подій перебувають учасники Віча, 8 нардепів, представники асоціації ветеранів АТО. Також на місці перебувають члени тимчасової слідчої  комісії Верховної Ради, яку вже створено та яка з 30 листопада має розпочати розслідування ситуації у Кривому Розі через результати місцевих виборів. 

Також стало відомо, що правоохоронці отримали повідомлення про нібито замінування будівлі. За словами Семенченка, про це повідомили "ті, хто намагається узурпувати владу  у місті". 

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ