Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Від китайського коронавірусу вилікувались 23 тисячі людей, а кількість інфікованих сягнула майже 79 тисяч

Кількість інфікованих китайським коронавірусом у світі зросла до 78 767. З початку спалаху коронавірусу від хвороб, спричинених інфекцією, померла 2461 людина. Водночас 23 196 пацієнтів вилікувались.

Про це свідчать дані з сервісу для відстеження поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джона Хопкінса, пише Громадське.

Більшість випадків інфікування, 76 936, зафіксували на материковому Китаї. Поза ним найбільше випадків інфікування, 634, виявили у людей на круїзному лайнері Diamond Princess, що стояв на 14-денному карантині в порту Японії. 

Стрімко зросла кількість інфікованих у Південній Кореї — наразі там 556 пацієнтів із коронавірусом. У Японії — 135 випадків зараження, у Сінгапурі — 85, у решті країн випадків інфікування значно менше.

Усі новини про новий китайський коронавірус ви можете знайти на нашому сайті за хештегом коронавірус.

Нагадаємо, що у грудні 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) зафіксували спалах пневмонії, викликаної досі невідомим збудником. Згодом стало відомо, що вірус передається від людини до людини.

Намагаючись обмежити поширення вірусу, в Китаї запровадили повні або часткові обмеження на пересування у 15 містах, зокрема повністю ізолювали Ухань, в якому мешкають понад 11 мільйонів людей.

За межами Китаю випадки зараження зафіксували у більше як 30 країнах, зокрема у США, Франції, Австралії, Канаді, Німеччині, Фінляндії, Індії та Африці. Деякі країни намагаються евакуювати своїх громадян з Китаю та призупиняють авіасполучення.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я у світі.

В Україні наразі немає випадків інфікування, однак відомо, що двоє українців є серед інфікованих на круїзному лайнері Diamond Princess, який 14 днів стояв на карантині біля порту Йокогама в Японії.

Зранку 20 лютого у Харкові приземлився літак з українцями та іноземцями, яких Україна евакуювала з Уханя. На борту перебували 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Усі вони здорові та без симптомів коронавірусу.

Увечері 20 лютого їх привезли до санаторію в селищі Нові Санжари на Полтавщині. Там місцеві жителі увесь день блокували дорогу, аби не пропустити автобуси з евакуйованими, але правоохоронці відтіснили їх та звільнили дорогу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ