Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Від початку року на пожежах в Україні загинула 171 особа

В зимовий період рятувальники ДСНС фіксують різке збільшення кількості пожеж у житловому секторі, які часто призводять до трагічних наслідків. Лише минулої доби в країні виникло 149 пожеж, з яких 88 — саме у помешканнях громадян. Кількість загиблих впродовж дня сягала 5 осіб. Загалом від початку року внаслідок пожеж загинула вже 171 особа, а постраждало — 100. Про це повідомили в ДСНС України.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у нетверезому стані, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.

Так, 17 січня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Полянь Славутського району Хмельницької області. Під час ліквідації займання вогнеборці виявили тіло чоловіка, 1957 року народження. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Цього ж дня, вогнеборці ліквідували загоряння в житловому будинку на вул. Кругова в м. Суми. Під час проведення розвідки в одній із кімнат на підлозі рятувальники виявили тіло господаря, 1960 р.н. Ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження чоловіка з вогнем.

18 січня під час ліквідації загорання у квартирі 16-поверхового житлового будинку у Дніпрі вогнеборці врятували 11 людей, у тому числі 2 дітей. Також було евакуйовано близько 200 осіб, з яких 53 - виведено на свіже повітря по сходовій клітині рятувальниками та співробітниками національної поліції. Орієнтовна причина виникнення пожежі - коротке замкнення електромережі.

19 січня до Служби порятунку надійшло повідомлення про задимлення на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку в м. Сєвєродонецьк Луганської області. Після прибуття до місця виклику, в ході розвідки рятувальники встановили, що у квартирі на 2-му поверсі сталася пожежа. Відразу було прийнято рішення про евакуацію мешканців на свіже повітря. Всього вогнеборці вивели 43 особи. За попередніми даними, пожежа розпочалася у квартирі, де мати залишила без догляду двох дітей 2-х та 4-х років. Тільки завдяки діям сусідки, співробітниці Оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Луганській області, Безгачовій Віталіні, діти залишились живі.

Зважаючи на вкрай невтішну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

-використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

-дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

- не паліть у ліжку;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Шановні громадяни! Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ