Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Від продажу земельних ділянок міська влада Львова планує цього року отримати 90,69 мільйонів гривень

Від продажу земельних ділянок міська рада планує цього року отримати 90,69 мільйонів гривень – більш, ніж в півтора рази більше порівняно з минулим роком.
Управління природних ресурсів винесло на розгляд ради, яка уже прийняла 7 ухвал про продаж земельних ділянок на суму 3,43 мільйони гривень, з них укладено 4 договори купівлі-продажу на суму 1,75 мільйона гривень. Також 5 ухвал на суму 5,89 мільйонів гривень скеровано в управління «Секретаріат ради» для включення в порядок денний, 3 проекти ухвал на суму 2,24 мільйона гривень перебувають на візуванні у виконавчих органах міської ради. Крім цього, по 31 ділянці здійснюється виготовлення технічної документації.
Як повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігор Гуменчук, 10 квітня на аукціон буде виставлено 9 земельних ділянок, 6 з яких – ті, що не продалися минулого року.
Що стосується трьох нових ділянок, то цільове призначення двох з них, по вулиці Кульпарківській, - будівництво торгово-розважального комплексу. Площа цих ділянок – 3,9771 га та 2,1500 га, вартість – 28,46 мільйонів та 15,28 мільйонів гривень відповідно. «Ці ділянки є привабливими для покупців, оскільки прилягають до нової дороги, яку планують побудувати», - зазначив Гуменчук. Ще одна ділянка, вул. Липова Алея – Стуса, площею 0,6290 га та вартістю 9,02 мільйони гривень призначена для будівництва готельного комплексу. Гуменчук також повідомив, що цього року особлива увага звертатиметься на правильність оформлення документів під час купівлі-продажу землі.
Загалом, Ігор Гуменчук зазначив, що відносно курсу долара вартість землі зменшилася на 40%, тому ті, хто має заощадження в доларах, можуть значно виграти на цьогорічних земельних аукціонах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ