Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Від реконструкції площі Ринок «постраждав» один чиновник

Від реконструкції площі Ринок «постраждав» один чиновник. Так, як повідомив сьогодні, 11 вересня, на брифінгу заступник міського голови з питань архітектури і містобудування Андрій Павлів, за порушення, допущені під час реставрації площі Ринок, до адміністративної відповідальності притягнуто заступника начальника управління комунального господарства Ігоря Фалюту. Щоправда, до якої саме відповідальності, Андрій Павлів не повідомив.
 За його словами, міська влада визнає, що під час реставрації площі Ринок були допущені деякі порушення, однак це сталося не з вини чиновників, а через брак коштів.
 «Виконавців усіх ремонтних робіт в нас визначають за тендером, а на яких умовах відбуваються тендери? Хто запропонує дешевше. Ми не підтримуємо цього і переконані, що принципом „якнайдешевше”, коли йдеться про історичне середовище, керуватися не можна, але що міськрада може вдіяти?» — говорить Андрій Павлів.
 Щоправда, за словами чиновника, деякі помилки у реставрації площі Ринок таки будуть виправлені. Зокрема, міськрада збирається поміняти ліхтарі, бо ті, що встановлені зараз, як зазначив Андрій Павлів, трохи завеликі і «не вписуються» у загальний вигляд площі Ринок.
 Крім цього, за словами заступника міського голови, були допущені помилки при мощенні бруківки — її мали покласти на суху цементову суміш, а поклали на цементний розчин. Щоправда, перекладати бруківку ніхто не буде.
 «Так, це помилка, але з часом цемент зітреться і цього не буде видно. На якість мощення це не впливає. Нацрада з питань культури і духовності, яка 8 вересня засідала у Києві, дійшла висновку, що бруківку на площі Ринок поклали нормально», — наголосив Андрій Павлів.
 Як наголосив заступник міського голови, звинувачення, які лунають з бік львівської влади щодо реставрації площі Ринок, є здебільшого несправедливими і наносять великих втрат не тільки самим чиновниками, а й іміджу Львова.
 «За чотири місяці роботи нової влади на нас безпідставно вилили стільки бруду! Однак проблема в тому, що це шкодить не тільки окремим людям, а й іміджу Львова загалом. У нас є інформація, що багато тур-операторів, особливо європейських, відмовляються направляти туристів до Львова через протести з приводу реставрації площі Ринок. Вони переконані, що ми руйнуємо, а не реставруємо, відповідно, Львів у їхніх очах втрачає імідж культурної та історичної перлини. Хоча насправді це зовсім не так», — заявив Андрій Павлів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ