Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від розміщення зовнішньої реклами Львів заробив 12 млн грн

У 2009 році від розміщення зовнішньої реклами Львів отримав більше як 12 млн грн Ця сума на 17% більша порівняно із надходженнями у 2008 році та на 52% більша проти надходжень у 2007-му. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

За її словами,незважаючи на складну економічну ситуацію і скасування дозволів, у місті спостерігається позитивна динаміка щорічного збільшення надходжень до міського бюджету від розміщення зовнішньої реклами.

 

«Ми запровадили у минулому році низку заходів для покращення фінансової дисципліни серед рекламорозповсюджувачів та послідовно працювали у цьому напрямку. Ми уклали кілька договорів із  рекламо розповсюджувачами, зокрема про реструктуризацію боргу, які обумовлювалися чіткі терміни та розміри погашення існуючої заборгованості та договори поруки, згідно з якими треті особи здійснювали платежі за неплатоспроможних розповсюджувачів реклами», - розповіла Інна Свистун.

 

Боржникам, які невчасно здійснювали плату, надсилалися претензії про заборгованість. На рекламорозповсюджувачів, які не реагували на надіслані їм претензії були подані позови до суду про примусове стягнення з них заборгованості за тимчасове користування місцями для розміщення реклами. Відтак за минулий рік КП «Адміністративно-технічне управління» подало до Господарського суду Львівської міської ради 81 позов. Крім того, в телефонному режимі рекламорозповсюджувачам здійснювалося нагадування про терміни сплати поточних платежів та заборгованостей. 

 

Також Інна Свистун зазначила, був зроблений вагомий крок назустріч підприємцям, які вирішили працювати в правовому полі. Аби узаконити діяльність рекламорозповсюджувачів, а відповідно сприяти збільшенню надходжень до міського бюджету від розміщення зовнішньої реклами, місто пішло їм назустріч і прийняло рішення не демонтовувати самовільно встановлену рекламу, якщо той вперше подав документи до департаменту економічної політики Львівської міської ради з приводу отримання дозволу на розміщення зовнішньої реклами, і йому встановили пріоритет на місце.

 

Крім того, на цей час він не сплачує штраф за самовільне встановлення рекламної конструкції. Проте, якщо виконком відмовить рекламорозповсюджувачу у видачі дозволу на місце для розміщення зовнішньої реклами, то його рекламна конструкція як і раніше підлягатиме демонтажу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ