Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від Садового вимагають особистого перегляду тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкової території

Громадські організації Львова 25 січня вимагатимуть у мера Андрія Садового, щоб він переглянув питання тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкової території. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив активіст ЛП ГМ ОПОРА Тарас Гаталяк.
«Ми вимагатимемо, щоб мер переглянув напрацювання робочої групи. Зокрема, щоб розглянули пропозиції, які не врахували: публічний щомісяцний звіт ЖЕКів перед жителями будинків. Ми пропонували, щоб мер видав розпорядження про звіт ЖЕКів. На кожному будинку мав би бути звіт, де вказано: скільки витрачено та які є заборгованості. Але ці пропозиції відкинули», – розповів Тарас Гаталяк.
«Ще одне важливе питання – необхідність інформування мешканців про розмір оплати у кожному будинку, якщо в ЖЕКу чітко розписані і величина, і складові тарифів. Ми обурені тим, як пройшли громадські слухання, адже лише 10 із 150 присутніх знали величину тарифу у своєму будинку. Особливо важливе питання тарифiв на послуги з утримання прибудинкових територій, тому що саме вони впливають, в основному, на величину тарифу. А також необхідно обговорити тарифи у кожному будинку, як це відбувалося у Черкасах та Миколаєві”, – зазначив Тарас Гаталяк.
Він наголосив: „Ми підніматимемо питання договорів щодо надання послуг з утримання будинкiв та прибудинкових територій. Тобто обговорення тих послуг, які надаються, мають зробити самі мешканці. Оскільки ці питання проігнорували, то не виконуються відповідно до ст. 13 ЗУ„Про місцеве самоврядування” і ст. 23 у Статуті міста рішення, що громадські слухання є обов’язковими. Ми вимагатимемо персональної явки Андрія Садового і його обов’язкового рішення, бо йдеться також і про Статут міста Львова”.
Нагадаємо, що 25 січня о 10.00 в малому сесійному залі відбудуться консультації мера з громадськими організаціями щодо обговорення проекту рішення «Про затвердження тарифiв на послуги з утримання будинкiв та прибудинкових територiй iндивiдуально по кожному будинку для населення у м. Львовi». Звернення підтримали ГО «Львівська міська спілка захисту прав громадян», ГО «Асоціація платників податків», ЛОМО «Громада мешканців вулиці Канівської», ВГО «Спілка власників житла України».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ