Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від сьогодні Львівщина у "жовтій" зоні: які обмеження діють

Під час учорашнього обласного засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішили, що з 0:00 год. 7 грудня на території Львівщини скасовується "червоний" рівень епідеміологічної безпеки і запроваджується "жовтий".
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

У межах жовтого рівня забороняється:

  • проводити будь-які масові заходи, окрім: тих, що стосуються оцінювання якості освіти (пробного ЗНО, вступних випробувань тощо); офіційних спортивних заходів; матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • робота кінотеатрів, театрів чи інших закладів культури;
  • робота закладів громадського харчування (бари, ресторани, кафе), крім адресної доставки та замовлень зі собою;
  • відвідувати заклади освіти. Увага! Заборона не поширюється на здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та 1-4 класів, а також закладів освіти, в яких усі працівники мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;
  • відвідувати спортзали, фітнес-центри, басейни;
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів, санаторно-курортних закладів, установ і закладів, які надають соціальні послуги);
  • здійснення перевезень пасажирів авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному та міжнародному сполученнях без наявності у них (крім осіб, які не досягли 18 років) без відповідних документів про вакцинацію чи одужання.

На вході до зазначених закладів чи місць проведення заходів мають розмістити повідомлення про максимальну кількість відвідувачів.

Обмеження, передбачені жовтим рівнем, не будуть діяти, якщо всі працівники та відвідувачі матимуть один із документів: жовтий (чинний 30 днів) чи зелений COVID-сертифікат; міжнародне свідоцтво про вакцинацію; негативний ПЛР-тест; документ про одужання.

Тобто для роботи та відвідування закладів на жовтому рівні достатньо отримати хоча б одне щеплення та мати хоча б «жовтий» внутрішній COVID-сертифікат або тимчасово довідку 063-О, видану лікарем, який проводив щеплення. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ