Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Від сьогодні вводяться нові вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органіки

Від сьогодні вводяться нові вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органіки. Про це повідомив Урядовий портал.

Cьогодні, 2 серпня, вступає в дію Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Закон було розроблено Мінагрополітики спільно з органічним сектором з метою удосконалення правових засад органічного виробництва в Україні та їх адаптації до відповідного законодавства ЄС.

«Україна має чудовий потенціал як з екологічної, так і з економічної точки зору зайняти одне з провідних місць серед виробників органічної продукції у Європі та світі. Так, органічні продукти українського виробництва стають більш затребуваними на іноземних ринках: за останні кілька років наша держава стала важливим постачальником органічної продукції на західні ринки, зайнявши четверте місце серед експортерів органічної продукції до країн ЄС», - зазначила заступник директора Департаменту продовольства – начальник відділу підакцизної продукції Людмила  Хомічак.

Згідно з планом реалізації Закону Мінагрополітики разом з представниками органічного сектору України та членами робочої групи з розвитку органічного виробництва здійснено підготовку усіх необхідних підзаконних нормативно-правових актів.

Новий закон встановлює вимоги до виробництва органічної продукції за галузями, її обігу, маркування та реалізації, а також механізм сертифікації органічного виробництва.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, відповідно до закону, оператори несуть відповідальність за невиконання, несвоєчасне виконання законних вимог (приписів, розпорядчих актів) щодо усунення порушень вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ