Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від уряду вимагають терміново відновити виплати при народженні дитини

Народні депутати від «УДАРу» направили депутатський запит до Уряду щодо критичної ситуації, яка склалася з виплатами при народженні дитини у зв'язку зі змінами, які МВС внесло у порядок реєстрації громадян. Про це повідомила прес-служба партії.

«Починаючи із 2005 року, розмір допомоги при народженні дитини збільшувався, однак у січні поточного року ситуація із виплатами суттєво ускладнилася і стала критичною», - наголосив народний депутат, один з авторів запиту, Павло Розенко.

Політик підкреслив, що щодня отримує скарги з різних регіонів України про затримки з виплатами декретних та, по суті, заморожену програму виплати "дитячих грошей" при народженні.

«В особливо складній ситуації є мами, які самі виховують дітей, бо для них часто ці гроші - єдині кошти для утримання дитини», - заявив депутат від «УДАРу» Ростислав Павленко.

Народні депутати вважають неприпустимими заяви Уряду, що, мовляв, гроші матерям виплатять протягом року. Адже дитину потрібно годувати, одягати щодня, а не чекати, поки чиновники вирішать, як виправити свою ж помилку.

В «УДАРі» вимагають від уряду негайно узгодити бюрократичні механізми та усунути перепони для отримання довідки у ЖЕКу про склад сім’ї, без якої управління праці та соціального захисту не мають юридичних можливостей призначати допомогу при народженні дитини, та терміново відновити виплати у повному обсязі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ