Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Від завтра Львовом курсуватимуть 7 нових автобусів. До Євро-2012 їх буде 50

Сьогодні, 18 березня, у Львові презентували 10 нових автобусів, які придбало «Львівське автотранспортне підприємство-14630» для маршруту №24. Відтак, на цьому маршруті відтепер курсуватимуть лише нові автобуси.

 

«До Паски прийнято робити подарунки, і нам сьогодні приємно, що АТП 14630 зробило для Львова такий прекрасний подарунок  - нові автобуси, які вже від завтрашнього дня будуть працювати на 24-му маршруті. Це є чітка кампанія міста, щоб мешканці могли їздити Львовом нормальними автобусами, це наша задача, і мені приємно, що цей перевізник перший відгукнувся. Це є наша перспектива. До 2012 року ми маємо завершити цей процес повністю. Автобуси мають бути українськими та відповідати усім вимогам», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Усі автобуси низькопідлогові, що дозволяє перевозити людей з обмеженими можливостями. 5 автобусів високого класу, довжиною 10,5 м, ще 5 – середнього класу – 8,6 м.  Автобуси придбані у корпорації «Богдан». Вартість закуплених автобусів складає близько 9 млн грн.

 

«В кінці минулого року у Міністерстві промислової політики відбувся семінар, де ми були запрошені. На семінарі були присутні представники усіх заводів, виробники автобусів, а також перевізники міст України, де відбуватиметься ЄВРО 2012. Нам представили широкий ряд автобусів. За ціновим та якісним факторами ми зупинилися на автобусах корпорації «Богдан». Відтак, сьогодні ми вже закупили 10 машин. Поставлено із заводу вже 7 автобусів. Плануємо їх запустити вже від завтрашнього дня. До чемпіонату ЄВРО 2012 ми плануємо закупити 40-50 машин. Вартість автобуса великої місткості – 890 тис. грн., середньої місткості – 600 тис. грн.», - розповів директор ВАТ «Львівське АТП-14630» Микола Петришак.

 

Також Андрій Садовий зауважив, що під час візиту віце-прем’єр-міністра з ЄВРО 2012 було представлено потребу міста у оновленні громадського транспорту. Це 200 нових сучасних автобусів та 85 тролейбусів.

 

Нагадаємо, що новий високоякісний транспорт також їздить вже на комунальному пільговому маршруті №5 та №3. Зокрема, на маршруті №5 щодня їздить 2 тис. пасажирів, 1,2 тис. з яких пільговики, їздять безкоштовно. Там курсує 7 автобусів, з яких 4 так звані «гармошки» та ще 3 12-метрові машини. Загалом у Львові - 82 міські маршрути.

 

Довідка

 

ВАТ «Львівське АТП-14630» - найбільше автотранспортне підприємство у місті. Обслуговує 16 міських, 11 приміських та 3 міжнародні маршрути. На підприємстві працює 450 працівників.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ