Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Від завтра віза в Ізраїль не потрібна

З 9 лютого набуває чинності договір про безвізовий режим між Ізраїлем і Україною.

З 9 лютого українці зможуть їздити до Ізраїлю також безперешкодно, як, наприклад, до Росії. Любителі подорожувати вже планують маршрути і шукають вигідні ціни на квитки. А тих, для кого туризм - не першочергова мета, порадує можливість відвідати родичів і друзів, пише Газета по-киевски.

"Дійсно, з 9 лютого 2011 року в Ізраїль можна буде їхати безперешкодно", - підтвердив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

"У цей день набуває чинності угода між Кабміном і урядом Ізраїлю про відмову від візових вимог для осіб, які користуються паспортами громадянина або службовими паспортами України та Ізраїлю. Угода стосується короткострокових поїздок громадян обох країн, тобто до 90 днів", - пояснив він.

Однак безвізовий режим - не стовідсоткова гарантія в'їзду. Остаточне рішення все ж приймають прикордонні служби Ізраїлю.

Безперешкодний шлях замовлений тим українцям, які раніше порушили візовий режим (залишалися в країні після закінчення дії візи). Їм доведеться особисто подати прохання на в'їзд в посольство.

Спеціальні візи потрібно отримати і тим, хто їде в Ізраїль працювати або вчитися.

Як відомо, міжурядову угоду про скасування віз між Україною та Ізраїлем для короткострокових поїздок громадян була підписана в липні 2010 року главами МЗС двох країн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ