Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Відбір газу з російських сховищ знову став рекордним

Відбір газу із підземних сховищ Росії 25 січня встановив новий рекорд - 564,9 млн кубометрів, перевищивши минуле досягнення у 553,9 млн кубометрів, зафіксоване в січні 2011 року, повідомляє ЦДУ ПЕК.

У Росії поки морози тільки міцнішають, значить далі потреба в газі буде тільки зростати. У середньому в Росії температура вже опустилася нижче мінімальних торішніх значень, повідомляє Кореспондент.

На тлі цього поставки газу споживачам Росії в середу зросли до нового рекорду - 1949 млн кубометрів; в тому числі поставки енергетикам - до 653 млн кубометрів.

Видобуток Газпрому також продовжує поступальне зростання - в середу було видобуто вже 1567,1 млн кубометрів - при цьому компанія гарантувала,що цієї зими зможе видобувати на піку до 1630 млн кубометрів на добу.

Тим часом холодніше стає і в Європі: у Німеччині, головному ринку збуту російського газу, цього тижня температура опустилася нижче нуля.

Українські газовики, незважаючи на морози,намагаються заощаджувати на закупівлі російського газу - до середи відбір впав до 97,7 млн ​​кубометрів з 115,4 млн минулої суботи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в підземних сховищах України в I кварталі 2012 року накопичилося 7,9 млрд куб. м газу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ