Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбудеться 12-й Львівський фестиваль оперного мистецтва

14-17 листопада у Львові відбудеться 12-ий фестиваль оперного мистецтва за участі провідних оперних артистів з України, Польщі, Білорусі, Німеччини, Узбекистану та США. Фестиваль відбудеться у рамках ювілейного святкування 140-річчя з дня народження відомої оперної співачки Соломії Крушельницької, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У переліку фестивальних подій:оперні та балетні вистави та великий  гала-концерт за участю провідних артистів та диригентів України та переможців першого і четвертого конкурсів оперного мистецтва.

Цього року Львів святкує 140 років від дня народження Соломії Крушельницької - оперної діви світового масштабу, чиї успіхи на оперних сценах світу стали успіхами і визнанням української культури, музики та мистецтва. Міжнародний фестиваль оперного мистецтва ім. С.Крушельницької, який вже 12-ийрік поспіль відбувається у Львівській опері та включений до календарного плану заходів, що фінансуються управлінням культури з міського бюджету, стане ще однією нагодою вшанувати пам'ять знаменитої співачки.

Програма фестивалю (оновлена):

Середа, 14 листопада

18:00 – урочисте відкриття фестивалю, опера «Мадам Батерфляй»  Д.Пуччіні(солісти: Манамі Хама (Італія), заслужений артист України Микола Шуляк, диригент Василь Василенко)

Четвер, 15 листопада

Відвідання меморіального музею Соломії Крушельницької

18:00 – балет «Повернення Батерфляй» Д.Пуччіні-Скорика

П’ятниця, 16 листопада

Урочисте покладення квітів до могили співачки на Личаківському цвинтарі

18:00 – опера «Аїда» Д.Верді (солісти: оперна діва Георгіна фон Бенза, народний артист України Едуард Сребницький, лауреат міжнародних конкурсів Андрій Валентій)

Субота, 17 листопада

18:00 – опера «Бал-маскарад» Д.Верді (солістка Тетяна Бусуйок (Одеса), диригент Андрій Юркевич (Молдова)

Неділя, 18 листопада

18:00 – урочистий Гала-концерт за участі провідних артистів України та світу (Георгіна фон Бенза, Андрій Валентій, диригенти Володимир Гаркуша та Василь Василенко, Раміз Усманов (Ташкент), Константин Ріттель (Дюссельдорф), Іванна Таратула (США), Йованна Вось (Польща).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ