Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Директора Органної зали у Львові оберуть на новому конкурсі

Невдовзі відбудеться новий конкурс на посаду директора Львівського будинку органної та камерної музики, оскільки у попередньому конкурсі зафіксували ряд порушень. Про це сьогодні, 11 вересня, під час брифінгу повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, інформує кореспондент Гал-інфо.

За словами Москаленка, станом на сьогодні ще не визначили конкретну дату початку нового конкурсу.

Як повідомила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку ЛМР, робоча група, яка вивчала порушення при проведенні першого конкурсу,  встановила, що рішення конкурсної комісії не було оприлюднене на порталі Львівської міської ради та в інший спосіб, оскільки протокол не був поданий в орган управління культури, що передбачено законом "Про культуру".

Також Наталія Бунда зазначила, що до ЛМР надійшло понад 60 листів-звернень щодо порушення процедури проведення конкурсу, процедури голосування та щодо конфлікту інтересів між членами комісії. Окрім того, є й скарги чотирьох членів комісії.

"На жаль, ми не можемо дослідити юридично цей факт, бо ми не маємо офіційно оформленого протоколу засідання конкурсної комісії. Отож, керуючись законом "Про культуру", робоча група рекомендує управлінню культури Львівської міської ради оголосити новий конкурс", - додала Наталія Бунда.

Нагадаємо, 23 серпня відбулось засідання членів комісії, які мали б обрати нового керівника Львівського будинку органної та камерної музики. Тоді 5 із 9 членів комісії проголосували за 71-річного Юліана Винницького, який керує закладом з 1988 року.

Юліан Винницький; фото - Марія Шевців, Гал-інфо

За іншого кандидата, диригента, співорганізатора численних фестивалів та концертів класичної музики Івана Остаповича проголосували 4 членів комісії. 

Іван Остапович; фото - Марія Шевців, Гал-інфо

Як повідомляло Гал-інфо, під час засідання конкурсної комісії Юліан Винницький не надав комісії чіткої програми розвитку Органного залу на найближчі роки, а лише підкреслив власні здобутки як керівника цього закладу та поскаржився, що Львівська міська рада не виділяє коштів на вже давно необхідний ремонт Будинку, а також самого органа. 

Водночас, Іван Остапович представив членам комісії розлогу презентацію, в якій детально описав власний план розвитку Будинку органної та камерної музики у Львові. Зокрема, він пообіцяв оптимізувати роботу Органного залу шляхом створення відділу промоції та реклами, а також забезпечення ефективної роботи квиткового господарства; попрацювати над примноженням аудиторії Залу; створити його ефективний та впізнаваний бренд; знайти та залучити інвесторів для реконструкції Будинку; налагодити ефективну співпрацю з НУ «Львівська Політехніка» з метою покращення функціонування систем опалювання та водопостачання у приміщеннях Органного залу та багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ