Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбулась урочиста церемонія випуску колишніх військових, що пройшли мовні та комп'ютерні курси у Західному регіональному центрі перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку

20 квітня 2006 року у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління відбулась урочиста церемонія випуску колишніх військових, що пройшли мовні та комп'ютерні курси у Західному регіональному центрі перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку. У заході взяли участь представники штабу Західного оперативного командування, Львівського обласного військового комісаріату, Львівської обласної державної адміністрації, Львівського обласного центру зайнятості тощо. Про це повідомляє прес-центр Західного оперативного командування.
Навчання розпочалось у грудні минулого року і тривало чотири місяці. Загальна кількість часу, розрахованого на опанування німецької мови та вивчення комп'ютера, - 400 годин. Курсам передував попередній відбір кандидатів, адже кількість тих, хто бажає пройти перепідготовку, не відповідає фінансовим можливостям Західного регіонального центру. Комп'ютерний курс відбувався на базі Міжрегіональної академії управління персоналом, що у Брюховичах. Мовні заняття проходили у Львові.
Загалом сертифікати про успішне закінчення курсів отримали 17 чоловік. Наразі Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, який очолює Андрій Рой, не спроможний забезпечити стовідсоткове працевлаштування випускників курсів. На жаль, абсолютно відсутня підтримка з боку держави, тому центр живе виключно на особистих домовленостях та відносинах. Здебільшого після закінчення навчання військовослужбовці запасу та у відставці знаходять роботу у банківських установах, туристичних агенціях, працюють на державних та приватних підприємствах.
Це вже п'ятий випуск Центру перепідготовки. Починаючи з 1999 року, вдалось вивчити понад 1700 військовослужбовців. Вони навчались за різними напрямками, але перепідготовка відбувалась з урахуванням потреб ринку праці. Відповідно, проводились курси з підприємницької діяльності, основ бухгалтерії, комп'ютерні та мовні курси. 700 випускників вдалось працевлаштувати.
За словами Андрія Роя, незабаром стартують 150-годинні курси ОБСЄ, котрі фінансуватиме НАТО, з обов'язковим працевлаштуванням. Спеціалізація - "керівник служби безпеки підприємства".
Донедавна Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, Львівського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України займався перекваліфікацією звільнених різних силових структур. Нині, відповідно до рішень високопосадовців, опанувати нову спеціальність можуть лише представники Міністерства оборони України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ