Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відбулась зустріч Андрія Садового з делегацією архітекторів та реставраторів з Відня

До п’ятниці у м.Львові працюватиме делегація фахівців з Відня. Архітектори та реставратори приїхали, аби запропонувати співпрацю у напрямку розробки генерального плану міста Львова. Сьогодні вони зустрілися з міським головою Андрієм Садовим та начальником управління охорони історичного середовища Андрієм Левиком. Про це повідомляє відділ громадських зв’язків Львівської міської ради. Під час зустрічі з міським головою вони обговорили можливість подальшої співпраці, австрійські гості запропонували свою допомогу у розробці плану розвитку міста.

Міський голова одразу призначив представників міської ради, які координуватимуть цей проект:  в.о. заступника міського голови з питань містобудування та землеустрою Андрія Павліва, заступника міського голови з гуманітарних питань Василь Косів та радник міського голови з питань зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій Тарас Бурган. Австрійці наголосили, що про жодні кошти з бюджету міста не йдеться, навпаки, вони готові вкладати декілька сотень тисяч євро у відновлення історичної частини міста.
 У складі делегації до Львова приїхали: архітектор Герхард Гаезер, який відновив Замок Амбраз у Австрії, директор замкового фонду Schonbrunn  Вольфганг Кіппес, представник Торгової палати Австрії Петер Снайдер, експерт з питань екології та сільського господарства Вільфрід Гартль та представник міської ради Відня Лайнер Степан.
Нагадаємо,  у травні відбувалася подібна зустріч з фахівцями, які розробляли генеральний план Відня. Міський голова Андрій Садовий зазначив, що співпраця з австрійськими фахівцями у напрямку архітектури та містобудування, особливо у відновленні історичної частини міста є для Львова дуже важливою, адже багато відомих австрійських архітекторів працювали у нашому місті. „Зважаючи на дві продуктивні зустрічі з фахівцями з Відня, які відбулися у нас за останні два місяці, можна прогнозувати, що вже на кінець року ми матимемо конкретні напрацювання”, - зазначив Андрій Садовий.
Завтра делегація планує зустрітися з головою Львівської ОДА Петром Олійником.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ