Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбулася Двадцять дев’ята сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

8-9 березня 2006 року у реколекційному центрі Львівської архієпархії у Брюховичах відбулося засідання 29-ї сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ. У сесійних засіданнях взяли участь усі владики, члени Синоду.
У першій частині сесійного засідання було проаналізовано виконання рішень минулої сесії Митрополичого Синоду. Преосвященний Владика Софрон (Мудрий) доповів щодо ситуації ієромонахів з Підгорецького монастиря. (Під час минулої сесії Синоду для канонічного дослідження ситуації щодо отців Іллі Догнала, Методія Шпіржика і Маркіяна Гітюка з Підгорецького монастиря було створено комісію у складі Преосвященного Владики Софрона (Мудрого), Високопреосвященного Владики Ігоря (Возьняка) та Преосвященного Владики Василя (Семенюка). Це рішення стало наступним кроком після того, як на засіданнях Двадцять восьмої сесії Синоду, 10-11 листопада 2005 року, було вирішено розпочати канонічну процедуру попередження цих ієромонахів з Підгорецького монастиря через їхні неприпустимі дії.)
Членами Митрополичого Синоду було розглянуто такі нормативні акти: у другому читанні проект Статуту Пресвітерської єпархіальної ради, у першому читанні Положення щодо порядку приймання та відслуження намірень на Літургії, у другому читанні проект Положення про Єпархіальну економічну раду, у першому читанні Положення про Міжєпархіальну комісію з питань євангелізації та затвердження персонального складу цієї комісії.
Крім того, під час засідань було проаналізовано стан приготування до наступної сесії Патріаршого Собору, присвяченої справам молоді, яка відбудеться 19-24 серпня 2007 року. Також було затверджено програму заходів щодо відзначення 14 травня 2006 року Дня хворого. З нагоди проголошення 2006 року Роком захисту духовного світу дитини було заслухано та затверджено програму заходів на парафіяльному, єпархіальному і міжєпархіальному рівнях та тексти відповідних молитов.
Синод затвердив з внесеними змінами і доповненнями Проект поправленого Статуту Синоду Єпископів УГКЦ, який охоплює три моменти: підготовку до Синоду, проведення Синоду та діяльність у міжсинодальний період.
Наступна сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ відбудеться 27-28 квітня 2006 року. Про це повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ