Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбулася хіротонія архимандрита Матфея (Шевчука) на єпископа Дрогобицького і Самбірського УПЦ КП

За рішенням Синоду Української православної церкви Київського патріархату у Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва була звершена хіротонія архимандрита Матфея (Шевчука) на єпископа Дрогобицького і Самбірського. Напередодні ввечері Патріарх Філарет у співслужінні собору архиєреїв звершив чин наречення архимандрита Матфія на єпископа Дрогобицького і Самбірського – повідомляє портал УПЦ КП  «Церква».

Єпископ Дрогобицький і Самбірський Матфей (в миру Шевчук Володимир Іванович) народився 6 вересня 1973 року в м. Сокаль Львівської області в сім’ї робітника. 1992 року вступив до Київської Духовної Семінарії. На першому курсі КДС вступив послушником у Свято-Феодосіївський чоловічий монастир м. Києва.
13 грудня 1992 року прийняв чернечий постриг з іменем Матфей та був рукоположений у сан єродиякона митрополитом Антонієм.
9 лютого 1993 року був рукоположений в сан єромонаха. З 18 травня 1993 року по лютий 1994 року ніс послух у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі Богуслава.
У квітні 1994 року був переведений у клир Волинської єпархії і призначений настоятелем церкви Святого Архистратига Михаїла с. Верба Володимир-Волинського району Волинської єпархії.
22 листопада 1995 року був переведений на посаду настоятеля собору Святого великомученика Юрія Переможця м. Володимира-Волинського.
У 1996 році закінчив Волинську Духовну Семінарію та поступив до Львівської духовної академії, яку закінчив у 2000 році, захистивши дипломну роботу на тему: “Візантійське церковне право в Україні”.
10 березня 2006 року звільнений з посади настоятеля собору Святого великомученика Юрія Переможця в м. Володимирі-Волинському у зв’язку із переходом у клір Київської єпархії та зарахований до числа братії Свято-Феодосіївського чоловічого ставропігійного монастиря м. Києва.
15 листопада 2006 року призначений секретарем Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.
17 грудня 2006 року, згідно з рішенням Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату, у Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва був хіротонісований Патріархом Філаретом у співслужінні собору архиєреїв у сан єпископа з титулом Дрогобицький і Самбірський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ