Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відбулось засідання міжвідомчої комісії ЛОДА з питань вшанування пам’яті жертв війни та політичних репресій

Сьогодні, 8 червня, відбулось засідання міжвідомчої комісії ЛОДА з питань вшанування пам’яті жертв війни та політичних репресій під керівництвом голови комісії, заступника голови ОДА Тараса Батенка. Про це “Гал-info” повідомив член комісії Євген Гринів.
На засіданні було вирішено питання про встановлення на стіні колишньої тюрми «Бригідки», що на вулиці Городоцькій,  пам’ятної  дошки „пластунам”, членам ОУН, які організували та здійснили втечу з тюрми. Установити дошку доручено членам організації «Пласт», які  підготують цю акцію за власний кошт. Також „пластунам” доручено підготовку створення меморіалу слави воякам УГА у селі Вишнівчик Перемишлянського району.
Також було порушено питання про встановлення меморіалу пам’яті жертв комуністичного терору на території колишньої в’язниці на вулиці Степана Бандери. Попередньо було вирішено створення цілого комплексу, який буде складатись з пам’ятного меморіалу, філіалу Київського інституту національної пам’яті, музею і бібліотеки. Однак для цього буде потрібно відселити з приміщень такі структури, як СБУ, архів СБУ і  міське управління міліції. Як повідомив представник Львівського управління СБУ, який був присутнім на засіданні, управління не заперечує проти такого відселення, проте у зв’язку з тим, що на сьогодні законом України заборонено передачу державного майна у комунальну власність, потрібно буде чекати змін до закону, які незабаром має розглянути Верховна Рада України. Попередньо вирішено поставити 25 червня на території господарського подвір’я СБУ дерев’яного хреста.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ