Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбулося відкриття оновленої станції «Підзамче»

Сьогодні, 25 травня, у Львові відбулося урочисте відкриття оновленої після капітального ремонту станції Підзамче. З цієї нагоди до Львова завітав генеральний директор «Укрзалізниці» Василь Гладкіх. Також на відкритті були присутні голова ЛОДА Петро Олійник, міський голова Львова Андрій Садовий та начальник «Львівської залізниці» Ярослав Федак.
Перед будинком станції розгорнулося театралізоване дійство: усіх присутніх вітали мешканці Львова другої половини ХІХ сторіччя – саме в ті часи розпочалися роботи з розвитку інфраструктури станції. Символічний же ключ від сучасного «Підзамче» вручили начальнику станції Володимирові Салу. Василь Гладкіх та Петро Олійник  урочисто перерізали стрічку. А кращих залізничників нагородили почесними грамотами та годинниками.
«Це королівський дарунок «Львівської залізниці» королівському місту Лева на честь його 750-річчя», – сказав під час відкриття станції Андрій Садовий. Також під час урочистостей Василь Гладкіх, споглядаючи два старі будинки, розташовані навпроти станції, пообіцяв виділити на їх ремонт 100 тисяч гривень.
Станцію Підзамче почали оновлювати восени минулого року. У жовтні тривали підготовчі роботи, а у січні-лютому розпочався  широкомасштабний ремонт. На ремонт вокзального комплексу на станції Підзамче 2005 року залізниця витратила 957 тисяч гривень, а за 4 місяці 2006 року – З мільйони 714 тисяч гривень. Та на жаль, у бочці меду таки знайшлася ложка дьогтю: мешканці навколишніх будинків поскаржилися, що ремонтна техніка розбила асфальт на майданчику біля смітників. Цю проблему пообіцяв вирішити Андрій Садовий. А до того ж, перед станцією заасфальтували частину дороги, яка раніше була вимощена бруківкою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ