Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відбулися консультації щодо тарифів на послуги теплопостачання за участю міського голови і громадських організацій Львова

Сьогодні 27 жовтня у малому сесійному залі ратуші відбулися  консультації щодо тарифів на послуги теплопостачання  за участі міського голови Львова Андрія Садового, керівників теплопостачальних підприємств Львова, фахівців управління інженерного господарства ЛМР, ГО „Львівська міська спілка захисту прав громадян”, львівського представництва ГМ  ОПОРА, Громадського форуму Львова, Асоціації платників податків та інших. Ініціаторами консультацій виступили громадські організації.
Громадські організації зокрема висловили свої претензії, щодо того, що не було підписано угод між ЛКП „Львіводоканал” і ЖЕКами  щодо кількості холодної води, яку споживачі можуть використати під час опалювального сезону, тому неможливо  вирахувати вартість підігрітої води. Голова Асоціації платників податків Теодор Дяків запропонував або призупинити дію тарифу, або  змінити його згідно вимог громадських організацій в іншому випадку він подаватиме до суду на міську владу.
На що Андрій Садовий зазначив, що зараз боротися за одну дві гривні недоцільно потрібно знайти кошти на виведення „Львівтеплоенерго” з кризової ситуації, а на це за висновками проведеного фінансового аудиту потрібно 400 млн грн.
Щодо пропозиції Теодора Дяківа використати всі можливості для переведення споживачів на індивідуальне опалення можливо з допомогою міської ради Андрій Садовий зазначив, що це також буде помилкою.
„Протягом наступного року ціна на газ може піднятися до європейського рівня  250 доларів за  1000 кубів, а доведено, що при ціні вище 120 доларів за 1000 кубів вигідніше використовувати вугілля. До того ж мешканці таких райони як Сихів, Майорівка, Погулянка не зможуть перейти на індивідуальне опаленні,  а на утеплення таких  будинків потрібно витрачати мільйони, яких в нас зараз немає.  Ми зараз не знаємо де взяти кошти на відшкодування тарифного розриву на теплову енергію, який ми мали протягом цього року, оскільки держава не збирається його відшкодовувати”,- зазначив Андрій Садовий.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ