Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відбулися офіційні переговори Міністрів оборони України та Німеччини

Як повідомив Урядовий портал, у рамках офіційного візиту Міністра оборони України до ФРН, відбулися офіційні переговори генерала армії України Степана Полторака з Федеральним Міністром оборони ФРН доктором Урсулою фон дер Ляйєн.

«Між нашими країнами склалися довірчі та позитивні стосунки, – зазначила в ході переговорів пані Урсула фон дер Ляйєн. - Сьогодні ми можемо відверто говорити про подальші консультації, дорадчу допомогу та про будь-які інші питання».

«Хочу висловити Вам, українському народові та Збройним Силам України слова підтримки», – сказала пані міністр.

Міністр оборони України висловив вдячність за те що з першого дня російської агресії проти України німецький народ та Уряд підтримував нашу країну на усіх міжнародних майданчиках.

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час зустрічі зазначив, що Україна має унікальний досвід протидії гібридним агресіям і ми готові ділитися цим досвідом.

«Для нас важливо відчувати підтримку та продовжувати взаємодію щодо протидії зовнішнім загрозам та викликам, – наголосив Міністр оборони України. – Сподіваюся, що результатом нашої зустрічі стане посилення двосторонньої співпраці у цьому напрямку».

Генерал армії України Степан Полторак запропонував активізувати співпрацю на всіх рівнях: обміну досвідом, дорадчої допомоги, фахової підготовки, допомоги щодо лікування наших поранених, участі військових у спільних навчаннях.

Міністр оборони України висловив пропозицію, щоб «залучати офіцерів ЗС Німеччини у наші органи управління, щоб вони самі мали змогу аналізувати інформацію та робити фахові висновки».

Пані міністр висловила слова поваги всьому українському народові та військовослужбовцям Збройних Сил щодо успіхів у проведенні реформ. У свою чергу, користуючись нагодою, Степан Полторак запросив свою колегу відвідати Україну, аби вона на власні очі побачила, як змінилася Україна та як працює оборонне відомство України.

«Наша спільна мета сьогодні – бути сильними та мати витримку, щоб досягти повного виконання Мінських угод», – сказала пані Урсула фон дер Ляйєн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ