Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відбувся тренінг із ефективної взаємодії правоохоронців та журналістів під час мирних зібрань

28 травня 2019 року в арт-хабі УНІА ʺУкрінформʺ відбувся практичний тренінг для правоохоронців та журналістів на тему “Ефективна взаємодія правоохоронців та журналістів під час мирних зібрань”.

Під час заходу експерти поділилися найкращими практиками ефективної комунікації між правоохоронцями та журналістами під час мирних зібрань та масових заходів, інструментами ідентифікації журналістів та забезпечення їх безпеки, особливостями взаємодії правоохоронців та журналістів у виборчий період.

Вітаючи учасників тренінгу, перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова заявила: ʺДля України надзвичайно важливо зберегти свободу слова як цінність. Право на мирні зібрання та фундаментальні права людини знаходяться поряд, і саме ефективна взаємодія між правоохоронними органами та журналістами необхідні для ефективного поступу у цьому напрямку. Особливо актуальним питання реалізації прав на мирні зібрання та ведення журналістської діяльності є в період демократичних трансформацій в Україні та, зокрема, перебігу виборчого процесу. Відкритий та ефективний діалог між правоохоронними органами та журналістами є показником європейського поступу в Україні у сфері реалізації принципів свободи слова та права на мирні зібранняʺ.

Вона також зазначила, що для Міністерства інформаційної політики захист професійної діяльності журналістів є пріоритетом, зокрема за напрямком взаємодії з силовими структурами в межах діяльності Платформи Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів.

Участь у заході взяв Голова Офісу Ради Європи Мортен Енберг, комісар поліції Франції та консультант Ради Європи Жан-Клод Вюльєрм, експерти ГО “Інститут масової інформації” та ГО “Платформа прав людини”.

Тренінг проведено Міністерством інформаційної політики України спільно з проектом Ради Європи ʺЗміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україниʺ, ГО ʺІнститут масової інформаціїʺ та Національною поліцією України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ