Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Відеоекскурсія Звенигородом: У Львові презентують 3D модель тисячолітнього княжого міста

30 жовтня об 11.00 у конференц-залі інформаційної агенції Гал-інфо (площа Міцкевича 8, 5 поверх) у Львові відбудеться презентація 3D моделі княжого міста Звенигорода та відеоекскурсії містом, яке існувало майже тисячоліття тому.
Звенигород часів Володаря у XI ст. Власне, Володар і заклав місто саме тут. Реконструкція Андрія Хархаліса. Джерело: Історико-культурний парк "Древній Звенигород".

На події також вперше запрезентують айдентику історико-культурного парку «Древній Звенигород», облаштування якого розпочали у селі Звенигород, що поблизу Львова.

3D модель, відеоекскурсія та айдентика були розроблені в рамках проекту «Древній Звенигород: брендинг та промоція княжої столиці», який підтримав Український культурний фонд, Львівська обласна державна адміністрація та Пустомитівська районна рада. 

Спікери:

Наталя Войцещук - координаторка проекту створення Парку «Древній Звенигород» та керівниця проекту «Древній Звенигород: брендинг і промоція княжої столиці».

Василь Петрик - архітектор проекту створення історико-культурного парку «Древній Звенигород».

Нагадаємо, 2018 року у селі Звенигород, що за 25 км від Львова, стартував проект облаштування першого в Україні історико-культурного парку на території пам’ятки археології національного значення. Проект переміг у конкурсі ініціатив регіонального розвитку, і на його реалізацію виділили кошти у рамках секторальної бюджетної підтримки ЄС. Офіційне відкриття парку заплановане на 2020 рік.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно з чинним законодавством, спрямовується та координується Міністерством культури України.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, науковці Історико-культурного парку "Древній Звенигород" відтворили вигляд міста на етапі його становлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ