Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Від’ємний баланс зовнішньої торгівлі Львівщини за 9 місяців наблизився до 1,5 млрд дол.США

Для зовнішньої торгівлі Львівщини характерний від’ємний баланс. Причина – як прикордонне розташування, так і достатньо слабкий експортний потенціал області. Про це повідомили в ГУ статистики у Львівськый області.

Так, за 9 місяців поточного року вартість експорту товарів була у 2,7 раза меншою, ніж імпорту, і становила 867,3 млн.дол. Імпорт становив 2,3 млрд.дол. Від’ємний баланс зовнішньої торгівлі Львівської області наблизився до 1,5 млрд.дол. Порівняно з відповідним періодом минулого року, його абсолютне значення зросло майже вдвічі.

Основним чинником зростання від’ємного сальдо є збільшення імпорту нафтопродуктів – бензину та дизпалива. Причому, зростання зумовлено як збільшенням обсягів завезених бензину та дизпалива, так і значним їх здорожчанням.

Серед іншої продукції, найбільші значення від’ємного сальдо зафіксовано у зовнішній торгівлі пластмасами та виробами з них (174,8 млн.дол.), продукцією металургії – чорними металами, міддю та виробами з них (134,9 млн.дол.), продукцією хімічної промисловості – дубильними речовинами, барвниками та добривами (99,6 млн.дол.), машинами, апаратами та механічними пристроями (94,6 млн.дол.).

Позитивне сальдо зовнішньої торгіві характерне для тих видів продукції, яка виробляється на теренах області. Зокрема, за три квартали поточного року експорт перевищив імпорт майже на 89 млн.дол. у торгівлі готовим одягом, на 84 млн.дол. – деревиною та виробами з неї, на 61 млн.дол – електрообладнання та устаткування.

В Україні за 9 місяців 2011 року негативний баланс зовнішньої торгівлі становив 9,5 млрд.дол. Зокрема від’ємне сальдо склалось у 13 регіонах, найбільші значення серед яких належали м.Києву, Київській, Львівській та Одеській областям.

Натомість найбільші значення позитивного сальдо належать промисловим регіонам України – Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Полтавській та Запорізькій областям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ