Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Відключення Червоноградської збагачувальної фабрики від електроенергії може спричинити зупинку роботи всіх шахт на Львівщині та Волині - Олійник

Відключення Червоноградської збагачувальної фабрики від електроенергії може спричинити зупинку роботи всіх шахт на Львівщині та Волині, – про це в коментарі «Гал-info» повідомив екс-губернатор Львівщини Петро Олійник.
Крім того, за його словами, в разі зупинки роботи фабрики, близько 10 тисяч людей втратять роботу.
«Це дуже небезпечна ситуація. За всю історію незалежної України такого ще не було. Шахтарі заборгували збагачувальній фабриці в Червонограді велику суму коштів, свого вугілля вони зібрали багато, а коли фабрика не працюватиме, то вугілля не буде збагачуватися і стане нікому не потрібне, в такому випадку енергетикам доведеться закуповувати вугілля у Донецьку та Луганську, оплачуючи ще й вартість транзиту. Обласна адміністрація та Мінвуглепром повинні зрозуміти всю небезпеку наслідків цього відключення», - зазначив Петро Олійник.
Нагадаємо, вчора "Львівобленерго" відключило від електропостачання Центральну збагачувальну фабрику „Червоноградська”, яка належить до складу ВАТ „Львівська вугільна компанія”, через що фабрика перебуває в аварійному режимі енергопостачання, і там повністю припинилося виробництво. Як повідомив головний інженер Центральної збагачувальної фабрики „Червоноградська” Андрій Перерва, близько 10 млн. гривень фабриці заборгувало „Львіввугілля”, тому підприємство не може погасити боргу перед „Львівобленерго”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ