Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Відкрили виставку «Львів очима молоді»: є графіка, малярство та фото

Сьогодні, 19 листопада, в львівському відділенні UniCredit Bank (пл. Міцкевича, 10) відкрили мистецький проект «Львів очима молоді – 2013».

Мета проекту – підтримати творчу та небайдужу молодь, спонукати до мистецького вираження життя міста; привернути увагу до історії міста і зробити внесок у культурне життя Львова; проаналізувати ситуацію та виразити позитивні і негативні сторони розвитку нашого міста, яким його відчуває молодь; допомогти у створенні нового мистецького середовища, яке сприятиме популяризації міста.

«Львів очима молоді 2013» має формат виставки-конкурсу, тому митців не обмежували в технічних засобах творчого вираження. Відтак, під час відкриття переможцям конкурсу вручили відзнаки в трьох номінаціях – малярство, графіка та фотографія.

Загалом, на виставці представлені роботи 50 учасників, здебільшого молодих митців Львівської національної академії мистецтв.

«Тут представлене велике різноманіття підходів та трактувань відчуття міста. В дуже багатьох роботах відчутний професіоналізм», – розповів проректор з наукової роботи Львівської національної академії мистецтв Роман Яців, який також був членом журі проекту «Львів очима молоді 2013».

Він додав, що мистецьке сприйняття нашого міста, представлене цією виставкою,в цілому є оптимістичним, також тут дуже багато романтизму, є окремі філософічні роботи чи ігрові, багато тонких інтонаційних відчуттів, настроїв – різні стани природи, різні стани душі.

Водночас Роман Яців наголосив на тому, що чимало робіт мають індивідуальний творчий погляд на Львів. «Серед колег мого покоління є вже деякі заїжджені теми, а це вже буває не цікаво. Натомість молодь на це дивиться якось по-інакшому, гостріше, креативніше…», – пояснив він.

Додамо, що виставка «Львів очима молоді 2013» триватиме до 5 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ