Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Відновлено експорт електроенергії з України в Білорусь

«4 лютого відновлено експорт електроенергії з України в Республіку Білорусь», - повідомив журналістам у п'ятницю Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв. Про це повідомила прес-служба Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

За його словами, це стало можливим після остаточного узгодження умов контракту між державними підприємствами «Укрінтеренерго» та «Бэленерго».

«Домовленості передбачають постачання електроенергії з розрахунку 2,5 млрд. кВт/г на рік», - повідомив Андрій Клюєв. Він також зазначив, що досягнуто домовленості про взаємовигідну ціну електроенергії, що постачається, яка розраховується за формулою, прив'язаною до параметрів ціни оптового ринку України.

«Також домовлено, що електроенергія, яку не допостачали в січні, коли тривали переговори, буде поставлена протягом лютого та березня», - повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України. За його словами, об'єкти об'єднаної енергосистеми України повністю готові забезпечити потреби Білорусі і за своїми параметрами, і за об’ємами складських запасів палива на електростанціях.

«Розширення економічного співробітництва вигідно обом країнам - взаємно доповнюючи одна одну, наші економіки стануть більш ефективними», - заявив Перший віце-прем'єр-міністр України.

«Білорусь має потребу в електроенергії, а Україні вигідно поставляти її, тому що це додаткове завантаження цілого ланцюга підприємств - вугільників, транспортників та енергетиків, в першу чергу, теплових електростанцій; крім цього держава отримує додаткову валюту», - зазначив Андрій Клюєв.

Він нагадав, що домовленості про розширення співпраці двох країн у паливно-енергетичній сфері були досягнуті ще восени 2010 року під час 19-го засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ