Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Відновлено постачання львівського вугілля на ВАТ „Західенерго”

З учорашнього дня, 25 квітня,  державне підприємство “Вугілля України”  відновило постачання  вугілля з ДП “Львіввугілля” для ВАТ „Західенерго”. Про це “Гал-info” повідомив помічник генерального директора ДП “Львіввугілля” Микола Бродер.
За його словами, на сьогодні шахтарі вже  відвантажили 30 тисяч тонн в рахунок травня. Проте керівництво ДП “Львіввугілля” не погоджується з таким станом справ, оскільки ДП “Вугілля  України” і так проплатило лише 50 відсотків вугілля за квітень, отож  шахтарі не отримали половини  зарплати за поточний місяць. Справа про вчасну виплату решти грошей за квітень розглядатиметься цього тижня  в Міністерстві вугільної промисловості України. Попри те на травень ДП “Вугілля України” замовило 170 тонн палива, а це на 50 тонн більше від норми, тому червоноградські шахти не простоюватимуть.
Директор паливозабезпечення ВАТ “Західенерго”  Володимир Мазяр повідомив “Гал-info”, що у ВАТ “Західенерго”  укладена угода з ДП “Вугілля України”, яке постачає вугілля з усіх регіонів держави. Ціна на вугілля є уніфікована - 266 гривень за тонну без ПДВ разом з транспортуванням  незалежно від регіону. Проте Добротвірська ТЕЦ використовує вугілля переважно зі Львівського басейну.
Нагадаємо, що з 22 квітня червоноградські шахтарі пікетували ВАТ “Західенерго”, оскільки були перебої з відвантаженням вугілля.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ