Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відновлено ремонтні роботи біля Бернардинського дворика

Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, відновлено роботи з капітального ремонту території між вул. В. Винниченка й оборонним муром ансамблю Бернардинів.

Так, до 24 серпня буде перекрито прохід через дерев’яний місток в напрямку до підземного переходу. Вартість робіт – 13,3 млн грн. Завершити роботи підрядна організація "Термобуд-Київ" має до кінця весни 2022 року.

"На цьому просторі заплановано замінити інженерні мережі каналізації і водопостачання, прокласти нові мережі освітлення, на місці старої недіючої чаші облаштувати штучну водойму, також передбачено влаштувати мощення простору та висадити зелені насадження, відремонтувати сходи в підземний перехід та відремонтувати пішохідний місток, зокрема відновити його несучі конструкції. Також буде облаштовано пандус для маломобільних груп населення тощо", - розповідає Маріанна Мороз, начальник відділу обліку та моніторингу управління охорони історичного середовища ЛМР.

За її словами, призупинення робіт було у зв’язку з тим, що у 2020 році проводили коригування проєктно-кошторисної документації, оскільки були виявлені додаткові роботи після демонтажу певних елементів на території. А вже цього року роботи відновили.

"Підрядник на об’єкті працює вже кілька тижнів, та активні роботи розпочинаються сьогодні. Відповідно, буде перекрито прохід дерев’яним мостиком від Бернардинського подвір’я, щоб мати змогу розпочати роботи з відновлення сходів, які ведуть до підземного переходу, та відновити несучу здатність містка. Тому ця частина простору буде закрита для проходу до 24 серпня.

Загальна вартість об’єкта – 13,3 млн грн. На цей рік у бюджеті передбачено 6,9 млн грн. Роботи будуть проводити поетапно. Угода укладена на два роки, тобто завершення має бути до кінця весни 2022 р.", - додала посадовиця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ