Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відомі українські громадські діячі просять Папу Римського пришвидшити процес проголошення Андрея Шептицького святим

Відомі українські громадські діячі серед яких: директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький, директор Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького Ігор Кожан, завсектором релігієзнавства ЦДІА України, науковий працівник Постуляційного центру беатифікації Слуги Божого Андрея Шептицького Оксана Гайова, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович, режисер-постановник фільму «Владика Андрей» Олесь Янчук, учасники вокальної формації „Пікардійська терція” та інші звернулися до Святішого Отця Венедикта XVI з проханням завершити беатифікаційний процес Митрополита Андрея Шептицького.
«Святіший Отче! Маємо честь звернутися до Вас з проханням не оминути увагою щирого бажання вдячних митрополитові Андрею Шептицькому за Його жертовну працю та посвяту свого життя для добра Української Церкви та Держави українців, які від довгих років очікують успішного завершення Беатифікаційного процесу вірного Сина Вселенської та Української Греко-Католицької Церков. Не було ділянки ні в релігійному, ні в культурно-просвітницькому, ні в суспільному житті народів України, якій митрополит Андрей не присвятив би своєї уваги, пам'ятаючи не тільки про вічне, але й про дочасне добро співгромадян. І це було високо оцінено Його співвітчизниками, — йдеться у зверненні. — Слуга Божий Андрей Шептицький вперше в Галичині заснував, благословив та підтримував: Українську Народну Лічницю, Український Національний Музей, Українські народні та художньо – промислові школи, дитячі сиротинці, Іпотечний Банк, страхові товариства "Дністер", "Карпатію". Благословив 31 червня 1941 року проголошення Української незалежної держави».
Беатифікаційний процес Слуги Божого Андрея Шептицького розпочато у 1955 році.
Як зазначив у коментарі «Гал-info» віце-ректор УКУ Мирослав Маринович, головною ідеєю цього звернення є пришвидшення та завершення Беатифікаційного процесу Митрополита Андрея Шептицького.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ