Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Відомство Колеснікова заявило, що місцева влада не може перейменувати аеропорт Львів

Рішення про присвоєння державному підприємству Міжнародний аеропорт Львів чийогось імені приймається на рівні уряду, повідомили в Міністерстві інфраструктури.

"Міська рада виходить з ініціативою на Міністерство інфраструктури. У свою чергу, ми виходимо з даною ініціативою на Кабінет міністрів.Оскільки Львівський аеропорт — державний об'єкт, рішення приймається розпорядженням уряду", — зазначили в міністерстві, повідомляє Кореспондент.

Нагадаємо,фракція ВО Свобода, яка має більшість у Львівській міськраді, оприлюднила звернення до прем'єр-міністра Миколи Азарова, в якому вимагає назвати оновлений аеропорт ім'ям лідера ОУН Степана Бандери. Пізніше партія пообіцяла винести проект відповідного рішення на розгляд найближчої сесії.

Президент України Віктор Янукович, відповідаючи на питання про те, як він оцінює ініціативу Львівської міськради про те, щоб назвати реконструйований аеропорт ім'ям лідера ОУН, сказав, що це вирішуватиме місцева рада.

Раніше мер Львова Андрій Садовий пропонував Кабміну назвати аеропорт іменем короля Данила Галицького.Представники місцевої інтелігенції пропонували назвати аеропорт іменем скульптора Іоанна Пінзеля, який творив у Львові наприкінці XVII — початку XVIIстоліть.

Наступна сесія Львівської міськради запланована на 3листопада. У той же час експерти певні,що яке б рішення не ухвалила Львівська міськрада, воно має бути затверджене Кабінетом міністрів, оскільки аеропорт є держпідприємством.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ