Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Відповідальність за Грибовицьку трагедію лежить на львівській владі, - Остап Семерак

Трагедія, яка сталася у Львові, заслуговує на увагу і розслідування причин. Однак, відповідальність за це лежить на керівництві ЛКП «Збиранка» та львівській владі. Про це учора, 7 червня, в ефірі 112 каналу заявив міністр екології Остап Семерак.

«Відповідальність за таку ситуацію, яка склалася біля Львова, несе комунальне підприємство і комунальна влада», - сказав він.

Семерак наголосив, що добившись оголошення Львова зоною надзвичайного екологічного стану, місцеві чиновники хочуть отримати кошти з резервного фонду на ліквідацію аварії.

«Виходить так, що вони довели все до катастрофічного стану, а тепер просять кошти з державного бюджету. Звернення треба розглядати, і, очевидно, президент буде заслуховувати результати аналізів забруднення води та повітря, і вже на підставі цього прийматиме рішення», - сказав Семерак.

Він також наголосив: «Комунальне підприємство, яке з львів’ян збирає кошти за вивіз і утилізацію сміття, протягом трьох років судилося з Державною екологічною інспекцією і не пускало інспекторів з плановими перевірками організації роботи на цьому сміттєзвалищі. Яка відповідальність цих осіб, які не пускали інспекторів? Яким чином керівництво ЛКП буде відповідати перед сім’ями тих, хто там загинув. Ті екологічні наслідки і збитки, які понесло навколишнє середовище, такими методами не врегулювати», - сказав Семерак.

Він також висловив сподівання, що винні посадовці будуть покарані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ