Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відповідальність за наявність хімзброї в Сирії несе Росія, - МЗС Польщі

Росія могла б поліпшити ситуацію в Сирії, якби забезпечила недоторканність складів із сирійською хімзброєю. Так вважає глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Я вважаю, що якби Росія пообіцяла забезпечити контроль над арсеналами сирійської хімзброї, таке рішення могло б значною мірою вплинути на розвиток ситуації", - сказав він журналістам у Варшаві в п'ятницю.

Крім того, глава польського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що саме Росія як спадкоємиця СРСР несе відповідальність за наявність хімічної зброї в Сирії.

"Ми знаємо, що сирійський арсенал хімзброї був сформований за часів СРСР. Це технологія Радянського Союзу", - зазначив він.

Як відомо, 20 серпня в результаті двох вибухів у передмісті Дамаска загинуло більше 1188 осіб. Повідомлялося про застосування хімічної зброї.

Інспектори ООН з питань хімічної зброї кілька днів перевіряють місця вибухів на предмет застосування хімічної зброї.

27 серпня у Державному департаменті США заявили, що запланована військова операція проти Сирії не має на меті повалення режиму Башара Асада, і проводитиметься виключно для покарання винних у застосуванні хімічної зброї.

США, Великобританія і Франція раніше вже поклали відповідальність за хімічну атаку в східних передмістях Дамаска на уряд Сирії і пообіцяли покарати сирійську владу за загибель сотень людей. Керівництво Сирії відкидає ці звинувачення, заявляючи, що готове до відбиття будь-якої агресії ззовні.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ