Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відправити уряд у відставку може тільки Верховна Рада – Ігор Коліушко

Уряд може відправити у відставку лише Верховна Рада за умови, що Кабінет Міністрів на чолі із Віктором Януковичем втратить підтримку парламентської більшості. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив радник Президента Ігор Коліушко.
„Мені складно давати широку вичерпну оцінку роботи уряду, оскільки я не аналізував її детально. Однак можу виділити як позитиви, так і негативи діяльності нинішнього Кабінету Міністрів. Негативом є небажання реалізовувати адміністративну реформу. Кабінет Міністрів відмовився від доктринального положення розподілу адміністративних і політичних функцій і бажає залишатись швидше політичним, ніж адміністративним”, – сказав Ігор Коліушко.
На думку радника Президента, позитивом уряду на чолі із Януковичем є бажання бути самостійним і брати політичну відповідальність на себе, інколи навіть виходячи за межі конституційних повноважень, що призводило до конфронтації з Президентом.
Щодо механізмів відправки Кабінету Міністрів у відставку, то Коліушко зазначив, що, згідно з Конституцією, це може зробити лише парламент.
Нагадаємо, сьогодні „Народний Союз Наша Україна” розповсюдив заяву, у якій закликав членів уряду Віктора Януковича за результатами їхньої 100-денної діяльності піти у відставку. "Зважаючи на згубність для держави та людей економічної політики нинішнього Кабінету Міністрів вже після 100 днів діяльності, НСНУ закликає членів економічно непрофесійного та непослідовного уряду Віктора Януковича подати у відставку. Досить погіршувати добробут людей!", – сказано у ній.
„Народний Союз Наша Україна” називає 100 днів роботи уряду Януковича 100 днями політики "економічного абсурду" та зради національних інтересів. На думку "нашоукраїнців", "невмотивованими та згубними для економіки держави кроками уряд "відзначився" практично в усіх галузях". Зокрема, вони наголошують на зростанні цін та рівні інфляції, відновленні згідно з проектом Держбюджету у 2007 році податкових пільг для вільних економічних зон, що, на їхню думку, призведе до недонадходження до Державного бюджету близько 20 мільярдів гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ