Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Відставання по закачуванню газу в сховища ліквідують цього місяця

По закачуванню газу в сховища відставання скорочено до 0,5 млрд кубометрів відносно минулого року. Однак, за словами Михайла Деркача, начальника «Львівтрансгазу», це відставання планують ліквідувати у серпні, в той час, як будуть зупинені на ремонт словацькі та чеські газові мережі. На початок липня у газосховища було закачано 3,5 млрд кубометрів газу, відставання становило 1,1 млрд. Загалом по Україні в газосховища необхідно закачати 11-12 млрд кубометрів газу. Про це йшлося сьогодні, 1 серпня, під час урочистого вручення ордерів мешканцям нового 35-квартирного будинку у Бібрці, який було здано в експлуатацію УМГ „Львівтрансгаз” ДК „Укртрансгаз”.
УМГ “Львівтрансгаз” на сьогодні експлуатує понад 5,5 тис. кілометрів магістральних газопроводів, якими здійснює транзит російського газу до Європи та забезпечує газом споживачів північно-західного регіону України – Волинської, Рівненської, Львівської, а також частково Тернопільської, Івано-Франківської, Житомирської та Хмельницької областей.
      Управління безпосередньо подає газ до Республіки Польща через газовимірювальні станції в с. Дроздовичах Мостиського району Львівської області (з 1945 року) та в смт. Устилуг Волинської області (з 2005 року). На балансі підприємства також знаходиться найбільший в Європі комплекс підземних сховищ газу, до складу якого входять 4 підземних сховища - Більче-Волицьке, Опарське, Дашавське та Угерське.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ