Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відставка Бориса Тарасюка – елемент політичного торгу за закон про Кабмін – Олесь Доній

„У ситуації, що склалась, у Бориса Тарасюка не було іншого виходу, як добровільно написати заяву про відставку з посади міністра закордонних справ”, – повідомив „Гал-info” політолог Олесь Доній.
 
За його словами, з кожним днем ситуація для Президента Віктора Ющенка погіршується. „Відсутність легітимного міністра зовнішніх справ не врегульовувала діяльність країни на зовнішньому рівні, а також унеможливлювала стосунки держави з іншими державами світу, тому багато експертів України неодноразово зазначали, що спростити ситуацію може лише добровільна відставка Бориса Тарасюка з його посади”, – сказав Олесь Доній.
„Мені чомусь здається, що відставка міністра закордонних справ є елементом політичних торгів між Президентом і антикризовою коаліцією за Закон „Про Кабінет Міністрів України”. Проте у будь-якому випадку така відставка є поганою для Віктора Ющенка, оскільки він знову втрачає свої повноваження в цьому випадку контроль за зовнішньою політикою держави. Також з остаточним вступом у дію закону про Кабмін його повноваження суттєво зменшуються. І тепер антикризова коаліція ставитиме нові вимоги перед Президентом, які будуть більш жорсткими. Цілком можливо, що відставка Бориса Тарасюка є елементом остаточного погодження тексту закону про Кабмін”, – зазначив Олесь Доній.
„Ситуація Президента Віктора Ющенка знову погіршилась із відставкою міністра закордонних справ Бориса Тарасюка”, – підсумував Олесь Доній.
Сьогодні міністр закордонних справ оголосив про свою відставку, яку він пов’язав із затягуванням його справи у суді і негативом, який справляє невизначеність його становища на імідж держави.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ