Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відстояти своїх кандидатів на міських голів Львова, Івано-Франківська та Херсона — єдиний шанс для НРУ мати перспективу на майбутнє — Ігор Танчин

Василь Куйбіда вчора, 26 січня, справді став єдиним кандидатом на міського голову Львова від „Нашої України” — повідомив сьогодні, 27 січня, під час засідання прес-клубу «Львівський вибір — 2006» політолог Ігор Танчин.
«Під час засідання центральної політради Блоку Ющенка за кандидатуру Василя Куйбіди проголосували всі члени політради, однак коли дійшло до визначення кандидата від блоку на міського голову Івано-Франківська, Роман Зварич поставив питання принципово — Рух має підтримати кандидата від НСНУ, якщо хоче, щоб Народний Союз підтримав Василя Куйбіду. НРУ же на ці умови не погодився,  бо, коли створювався блок, то було домовлено, що Народний Рух України отримає посади міських голів Львова, Івано-Франківська та Херсона. Отож домовленість досягнута не була», — зазначив Ігор Танчин.
За його словами, відстояти свої позиції — це «політична карта» для Народного Руху України, якщо ця партія хоче мати перспективу на майбутнє.
Як зазначив Ігор Танчин, політична підтримка „Нашої України” для основних кандидатів на міського голову Львова — Василя Куйбіди та Андрія Садового — буде якщо не вирішальною, то критично важливою.
«Якщо „Наша Україна” підтримає Андрія Садового як узгодженого висуванця, то зупинити його буде практично неможливо. Садовий і так має рейтинг близько 25%, а підтримка НУ йому ще додасть», — прокоментував Ігор Танчин.
Як переконаний політолог, питання єдиного кандидата на посаду міського голови Львова вирішуватимуть на рівні Києва і лише за умови, що в центрі не зможуть досягти згоди, своє слово з цього приводу отримає політрада Львівського міського блоку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ