Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Відведення озброєнь у Петровському і Станиці запланували на п'ятницю та неділю

Відведення сил і засобів у районі Станиці Луганської (Луганська область) відбудеться лише після успішного відведення озброєння в районі Петровського (Донецька область) за умови дотримання "режиму тиші". Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, сповіщаючи результати засідання ТКГ у середу.

"Ми принципово поставили вчора питання, що водночас не будемо відводити, тому що з 22 вересня по 4 жовтня було 18 обстрілів, а у нас в рамковій угоді чітко записано: "повна тиша", ось тоді ми починаємо цей процес", - сказав Кучма журналістам в Обухові.

За його словами, завтра заплановано відведення військ у районі Петровського. Якщо він буде успішним, в неділю відведення сил і засобів відбудеться в районі Станиці Луганської.

Кучма поскаржився, що на засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську "багато робиться того, щоб змусити українську сторону вийти зі себе і наробити якихось дурниць", щоб звинуватити Україну в зриві роботи тієї чи іншої робочої підгрупи. "І так досить часто відбувається, але я бачу і переконаний в тому, що у нас команда згуртована. І ми з честю виходимо з цієї ситуації", - зазначив Кучма.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках - у районі населених пунктів Станиця Луганська, Золоте і Петровське. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші в цих точках протягом семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидві сторони не менш ніж на два кілометри.

На сьогодні розведення сил відбулося лише в районі Золотого.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ