Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відзначення дати псевдособору 1946 року спрямоване не на роз’ятрювання міжконфесійної ненависті, а на досягнення єдності серед християн – Любомир Гузар

8 березня 2006 року буде опубліковано звернення-послання Синоду єпископів УГКЦ з приводу відзначення 60-ліття псевдособору 1946 року. Про це Глава УГКЦ Блаженніший Любомир кардинал Гузар повідомив під час прес-конференції. Також, за його словами, було направлено з цього приводу лист до православних церков, „неопублікований з метою залишити свободу сприйняти те, що ми їм кажемо як брати до братів”.
 „Ми відзначаємо цю дату, вона є найболючішою для нашої церкви, проте відзначаємо її не для того, щоб плакати над собою чи роз’ятрювати міжконфесійну ненависть”, — зазначив Блаженніший Любомир Гузар. За його словами,  досвід Церкви за багато десятків років спонукає пізнати його і подумати, як жити далі. Цей досвід звернений  на ділянку поділу між християнами. „Нашою ціллю є те, щоб використати цю дату і застановитися, що робити далі і досягти єдності серед християн”, — розповів Глава УГКЦ.
 „Ми запрошуємо мирян, духовенство, монашество не просто прочитати це звернення, а прагнемо, щоб вони запам’ятали певні кроки, як привернути первісну єдність, яка колись була в нашій церкві”, - зазначив Любомир Гузар.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ