Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віктор Мусіяка: Не можна відмовлятися від переговорів

Сьогодні не можна ставити питання про припинення переговорного процесу, адже тоді не буде досягнуто ніякого результату. В цьому переконаний представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Віктор Мусіяка.

 Він нагадав, будь-які конфлікти, в тому числі і революція, і війна, якщо не знищують владу (а такої перспективи в Україні немає), приходять до переговорів. Тому, відмовляючись від перемовин з владою, лідери опозиції беруть на себе відповідальність за життя людей.

«Навіть без штурму серед протестувальників і журналістів за останні дні було багато жертв. Якщо ж майданівцями відбуватиметься якийсь штурм, перехід до активних дій, постраждалих буде набагато більше. Саме тому не можна відмовлятися від переговорного процесу», - заявив представник «Третьої Української Республіки». Водночас Віктор Мусіяка розкритикував існуючий формат переговорів, оскільки люди, котрі сидять поруч з Януковичем і втручаються у переговорний процес, мають безпосереднє відношення до зміни Конституції 2010 року і хочуть зберегти вибудований ними режим.

«Переговори мають відбуватися як діалог між владою, яку уособлює особисто Янукович, і представниками Майдану тет-а-тет. Тобто представляти інтереси Майдану також має одна людина», - вважає представник «Третьої Української Республіки».

Такий діалог, за його словами, має бути підготований посередником. До його функцій, на переконання Мусіяки, належить не лише взяти від сторін переліки вимог один до одного, працювати з ними, уточнюючи перелік питань та поступок, який вони зголосяться обговорити задля досягнення результату, а й пояснення Януковичу його ролі.

«Посередник має розтлумачити президентові, хто він є насправді. Змінивши Конституцію Янукович не лише отримав усі повноваження, а ще й став відповідальним за все, що відбувається в державі», - нагадав представник «Третьої Української Республіки».

«Звичайно необхідно буде скасувати закони, прийняті 16 січня, припинити викрадення людей з вулиці, з лікарень, припинити катування тощо. Це має бути вирішено в першу чергу. Адже тільки такий розвиток подій зніме напругу у суспільстві і допоможе знайти продуктивний результат», - додав він.

Основне завдання діалогу з владою Віктор Мусіяка вбачає у виході на ті параметри, які дадуть змінити систему влади в країні, повернутися у конституційне поле. Він підкреслив, тільки після затвердження народом на референдумі нової Конституції, переобрання органів влади, можна буде говорити про перезавантаження держави і наповнення її новим змістом.

3republic.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ