Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Віктор Пинзеник: Кожна п’ята гривня видатків бюджету не забезпечується доходами

Понад 20% (21,3%) видатків зведеного бюджету не забезпечується доходами. Вони здійснюються за рахунок позичених коштів. Такі дані на своєму сайті www.pynzenyk.com.ua навыв голова Українського фонду підтримки реформ Віктор Пинзеник.

«З майже 60 млрд грн дефіциту публічних коштів за дев’ять місяців поточного року лише 2,5 млрд грн покрито не борговими інструментами, - зазначає економіст. - Решта – борги». При цьому екс-міністр фінансів зауважує, що в період входження у кризу за рахунок боргу фінансувалося лише 5% коштів усіх бюджетів.

У коментарі Віктор Пинзеник вкотре наголосив, що нав’язана громадянам країни політика життя в борг призводить до викидання на вітер величезних сум коштів наших співвітчизників. За його оцінками, за 9 місяців поточного року лише на обслуговування боргів (сплату відсотків) було витрачено 10 млрд грн. «Ця сума співставна з обсягом видатків, що здійснюються з державного бюджету на охорону здоров’я та довкілля разом», - констатує економіст.

«Влада країни зобов’язана здійснити реальні кроки щодо приведення видатків у відповідність з реальними можливостями. Життя у борг дуже дорого обходиться кожному з нас», - підсумовує Віктор Пинзеник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ