Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Віктор Шемчук зустрівся з редакторами районних комунальних ЗМІ

29 березня голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук зустрівся з редакторами районних комунальних засобів масової інформації та членами секретаріату Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України. Про це повідомили в обласному осередку спілки.

"Керівник області обговорив з учасниками зустрічі питання співпраці між облдержадміністрацією та районними (міськими) комунальними засобами масової інформації. Він розповів присутнім про новий формат взаємин обласної влади зі ЗМІ та її повну відкритість для громадськості.

Віктор Шемчук також зазначив, що усі державні органи влади повинні якомога повніше висвітлювати свою діяльність і результати роботи та водночас уникати подання інформації у формі звичайної звітності. Він запропонував уніфікувати підходи щодо друку в районних газетах інформаційних повідомлень від суб’єктів владних повноважень. «Інформація, котра друкується у районних ЗМІ повинна бути якісною та цікавою для читача», – додав він.

Під час спілкування редактори районних комунальних ЗМІ розповіли Вікторові Шемчуку про основні проблемні питання, які потребують вирішення у їх регіонах. Зокрема, вони обговорили питання щодо використання вугілля регіонального виробництва, несанкціонованої забудови та реконструкції пам’яток архітектури, збереження мережі дротового радіомовлення в районах, підвищення рівня інвестиційної привабливості області та ін.

Окремим питанням розмови стало роздержавлення друкованих засобів масової інформації, відповідно до доручення Президента України від 21.03.2013 року. Зокрема, йшлось про те, що цей процес може знизити рівень інформованості громадськості через районні газети про роботу органів влади та рівень контролю за їх діяльністю, а також про врахування пенсійного забезпечення працівників газет після реорганізації.

Як наголосив Віктор Шемчук, для працівників ЗМІ процес роздержавлення є вкрай складним та болісним, особливо враховуючи, що в цьому питанні не врегульовано нюанси пенсійного забезпечення їх як державних службовців. «Якщо держава чи державні органи вийдуть із засновників засобів масової інформації, то вже не можна буде говорити про те, що їх співробітники матимуть право виходу на пенсію як державні службовці і матимуть право на пенсійне забезпечення в рамках передбачених Законом України «Про державну службу», – прокоментував керівник Львівщини.

Водночас він також додав: «Тому сьогодні нам необхідно готуватись проводити відповідні консультації, для того, щоб спільно із Національною спілкою журналістів України напрацювати документ, який не лише вирішить питання щодо роздержавлення ЗМІ, а й не залишиться осторонь соціальних проблем у журналістському середовищі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ