Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віктор Ющенко і надалі переконаний, що для звільнення Бориса Тарасюка немає законних підстав, – Тарас Стецьків

«Президент і надалі переконаний, що для звільнення Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ немає законних підстав, позаяк Тарасюк справляється зі своїми службовими обов‘язками, тому має продовжувати їх виконувати», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив радник Президента Тарас Стецьків.

«Звичайно, тут є правова колізія, яка полягає в тому, що Верховна Рада проголосувала за зняття Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ, а Шевченківський райсуд призупинив це рішення ВР. Потім вийшов указ Президента, яким знову було доручено Тарасюку виконувати свої обов’язки. Я вважаю, що вирішення цього питання потрібно шукати в політичній площині, а саме в площині домовленості між Президентом і прем’єр-міністром України», – зазначає Тарас Стецьків.
За словами радника Президента, наразі триває обговорення цього питання і тривають пошуки компромісів у його вирішенні.
Нагадаємо, що сьогодні відбулася зустріч Президента Віктора Ющенка та прем’єр-міністра Віктора Януковича, на якій, зокрема, обговорювалося питання щодо Бориса Тарасюка. Досягти порозуміння у цьому питанні Президенту і прем’єру не вдалося: Ющенко наполягає, що Тарасюк повинен залишитися  на чолі МЗС, натомість Янукович вважає його звільненим з цієї посади коаліцією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ